Gember

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, excl. verzendkosten

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Productinformatie

 Laat je verrassen door de gedroogde gember thee ,Er zijn duizenden redenen om van gember thee te houden. Confucius schreef al in 500 BC dat hij nooit een maaltijd nuttigde zonder gember bij de hand te hebben. Gedroogde gember thee is echter niet alleen geliefd voor haar smaak. Het wordt sinds mensenheugenis gebruikt als een medicinaal kruid. Onze gedroogde gember thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Productdetails

Created with Sketch.

Bereiding – Gember thee maken

  • 1-2 theelepels stukjes gedroogde gemberwortel
  • 300 ml kokend water
  • 5 minuten laten trekken

We adviseren om niet meer dan 2-4 gram gedroogde gemberwortel per dag te nuttigen.

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Gember Gezond? Gezondheidsvoordelen & werking Gember

Gedroogde gember heeft een lange geschiedenis van gebruik als specerij en als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. De belangrijkste actieve ingrediënten in gember zijn de prikkelende verbindingen gingerol en shogaol, maar ook gingerdiol, gingerdion, beta-caroteen, capsaïcine, koffiezuur en curcumine zijn in belangrijke hoeveelheden in gember aanwezig. 

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde gember kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. chirons-care is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Gember is een bloedverdunner. Gebruik vlak voor of na gemberthee geen paracetamol of andere bloedverdunner.

Niet gebruiken bij diabetes, hoge koorts, galstenen en brandend maagzuur.

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.