Recepten
nom nom nom ...
Hier vind u hier allerlei heerlijke recepten.
Voor het maken van ijsthee tot cake met als basis ingrediënt .... THEE .
Muntsmoothie
Benodigdheden : halve avocado
3 kwart komkommer zaadloos
ong 3 munt takjes
1,75 dl gezoete amandelmelk
en een blender
Zo maak je het : doe de avocado , komkommer en munt in de blender , schenk er 1,75 dl water en de amandelmelk bij, blender ong een minuut tot een gladde smoothie .
Say hello
planters tea
voor 1 persoon :
- 2 delen sterke zwarte thee
- 2 delen bruine rum
- 300 ml sinaasappelsap
- 150 ml citroensap
- suiker
- schijfje sinaasappel
meng de thee , rum en het sinaasappel en citroensap , verwarm het mengsel , voeg naar smaak suiker toe , serveer met een schijfje sinaasappel .
long island green tea
voor 4 personen :
- 115 gr fijne kristal suiker
- 125 ml heet water
- 250 ml citroensap (vers)
- 750 ml saki (fles)
- 10 zakjes groene thee
- 150 ml premium gin
- 150 ml premium citroen wodka
- 4 theelepels grenadine
- 8 kersen op brandewijn
maak een sourmix ,los de suiker op in het hete water , voeg het citroentaptoe en zet het in de koelkast
leg de fles saki in heet water tot hij warm is , giet de saki in een kom , doe de theezakjeserbin en laat 40 min trekken , zeef de saki in een kan , meng de sourmix en de gin en wodka erdoor . vul de glazen met ijsblokjes , goed de cocktail er over en voeg per glad een theelepel grenadine toe , serveer met de kersen.
artillery punch
voor 30 personen :
- 1 liter bourbon
- 1 liter rode wijn
- 1 liter sterke thee
- 475 ml bruine rum
- 250 ml gin
- 250 ml apricot brandy
- 4 delen citroensap
- 4 delen limoen sap
- 4 el suiker siroop
- groot stuk ijs
- dunne schijfjes sinaasappel
doe de vloeistoffen en de suikersiroop in een grote kom en zet deze 2 uur in de koelkast . leg een groot stuk ijs in een punchkom , schenk de punch erover en garneer met schijfjes sinaasappel , serveer in long drink glazen .
Popping Boba
Wat heb je nodig : 6 gram sodium alginaat
10 gram calciumchloride
sappen , tisanes of thee om het alginaat
smaak te geven
staafmixer, injectiespuit of knijpfles .
1: Doe het sodium alginaat en 6,5 dl water in een diepe kom en meng alles 5-10 ,in met een staafmixer , Doe het mengsel in een pan van 2 liter en beng het aan de kook , Doe het mengsel weer in de kom en laat het helemaal afkoelen .
2: Meng in een andere kom 2 delen sap of sterke thee met 3 delen afgekoeld alginaat , Los in een andere diepe kom het calciumchloride op in 2 liter water door ze 1-2 min door elkaar te roeren, Er ontstaat een kleurloze vloeistof .
3: Vul de injectiespuit of knijpfles met het alginaat mengsel en laat het druppel voor druppel in de kom met de calciumchloride oplossing vallen .
4: Schep de bolletjes met een schuimspaan uit de kom , Serveer ze direct want ze worden binnen enkele uren hard , Schenk een(ijs) thee naar keuze en voeg de heerlijke fruit parels toe .
Say hello
peppermint lemon cooler
maak 600 ml pepermunt thee(2 zakjes) laat afkoelen en verwijder de zakjes , voeg het sap van een halve citroen en 2 of 3 theelepels honing toe , schenk in hoge glazen met ijsblokjes en garneer met citroen en of munt .
sunset cup
maak 600 ml pepermunt thee en laat 5 min trekken, voeg 5 eetlepels ananassap toe en een flink snufje gemberpoeder , 2 theelepels citroensap en 2 theelepels honing , serveer warm of koud .
citroenthee met kaneel
steek kruitnagel in een schijfje citroen en voeg dit toe aan een theepot met 600 ml earl grey thee, laat dit 3 min trekken en verwijder het ,schenk in een glas een eetlepel citroensap en schenk de thee erover , voeg suiker naar smaak toe en serveer met een stokje kaneel en een citroen.
ginger up
maak 300 ml darjeeling theeën een pannetje , voeg 300 ml appelsap toe en verwarm dit zonder te laten koken , voeg 1 theelepel gemberpoeder en bruine basterdsuiker naar smaak toe .
Eenvoudig theerecept met stukjes kaneel cassia
Ingrediënten:
- 2-3 tl cassia kaneel stukjes, of 1 groot kaneelstokje
- 1 theelepel zwarte thee (Assam)
- 8-10 ml water
- Zoetstof, zoals ahornsiroop of honing (optioneel)
Instructies:
- Breng water aan de kook
- Voeg de kaneel toe aan het kokende water en laat 5 minuten trekken.
- Giet de kaneelthee in een mok en voeg de zwarte theeblaadjes toe (theefilter).
- Laat de zwarte theeblaadjes 1 tot 3 minuten trekken. Hoe langer de trektij
Masala Chai-theerecept
Ingrediënten:
- 1 kaneelstokje (Ceylon)
- 2 kruidnagels
- 2 kardemompeulen
- 1 stuk verse gember van 2,5 cm
- 3 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zwarte thee (Assam)
- 250 ml water
- Een scheutje melk (vb. melk, buffelmelk, notenmelk)
Instructies:
- Breng water aan de kook.
- Zodra het water kookt, voeg je de kruiden toe en zet je het vuur laag.
- Laat het mengsel 15 minuten sudderen.
- Voeg de zwarte theeblaadjes toe en laat de thee 1 tot 3 minuten trekken.
- Gebruik een fijnmazige zeef om alle kruiden en theebladeren te verwijderen.
- Vul het theekopje voor 3/4 met het theeconcentraat en maak het af met een scheutje melk naar keuze. Genieten!
Kaneel, kurkuma en gember thee
Ingrediënten:
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 1/2 inch stuk gember - in dunne plakjes
- 1 kaneelstokje
- Sap van een verse citroen
- 1 kopje water
Instructies:
- Breng water aan de kook en voeg de kaneel, gember en kurkuma toe.
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
- Gebruik een zeef om de kruiden te verwijderen en giet het in een theekopje.
- Pers het citroensap erdoor en geniet ervan!
Recept voor kaneel / groene ijsthee
Ingrediënten:
- 2 eetlepels Sencha Superior
- 6 kaneelstokjes
- 6 kopjes water
- 1 kopje suiker
Instructies:
- Breng water aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de kaneelstokjes en de suiker toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen.
- Voeg de groene theeblaadjes toe en laat 1 tot 3 minuten trekken. Verwijder de theeblaadjes en de kaneel met een fijnmazige zeef.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en serveer in hoge glazen gevuld met ijsblokjes.
- Garneer indien gewenst met een schijfje citroen of een kaneelstokje en geniet ervan!
Voor een cafeïnevrije versie, ruil je de groene thee in voor onze rooibos thee.