Recepten 

nom nom nom ...

Hier vind u  hier allerlei heerlijke recepten.
Voor het maken van ijsthee tot cake met als basis ingrediënt .... THEE .

Muntsmoothie

Benodigdheden : halve avocado
                              3 kwart komkommer zaadloos
                              ong  3 munt takjes 
                              1,75 dl gezoete amandelmelk
                               en een blender
Zo maak je het  :  doe de avocado ,   komkommer en munt in de blender , schenk er 1,75 dl water en de amandelmelk bij, blender ong een minuut tot een gladde smoothie .

Say hello

planters tea 

voor 1 persoon :
- 2 delen sterke zwarte thee
- 2 delen bruine rum 
- 300 ml sinaasappelsap 
- 150 ml citroensap 
- suiker 
- schijfje sinaasappel 

meng de thee , rum en het sinaasappel en citroensap , verwarm het mengsel , voeg naar smaak suiker toe , serveer met een schijfje sinaasappel .

long island green tea

voor 4 personen :
- 115 gr fijne kristal suiker 
- 125 ml heet water 
- 250 ml citroensap (vers)
- 750 ml saki (fles)
- 10 zakjes groene thee 
- 150 ml premium gin 
- 150 ml premium citroen wodka 
- 4 theelepels grenadine 
- 8 kersen op brandewijn 

maak een sourmix ,los de suiker op in het hete water , voeg het citroentaptoe en zet het in de koelkast 
leg de fles saki in heet water tot hij warm is , giet de saki in een kom , doe de theezakjeserbin en laat 40 min trekken , zeef de saki in een kan , meng de sourmix en de gin en wodka erdoor . vul de glazen met ijsblokjes , goed de cocktail er over en voeg per glad een theelepel grenadine toe , serveer met de kersen.

artillery punch

voor 30 personen :
- 1 liter bourbon 
- 1 liter rode wijn 
- 1 liter sterke thee 
- 475 ml bruine rum
- 250 ml gin 
- 250 ml apricot brandy 
- 4 delen citroensap 
- 4 delen limoen sap 
- 4 el suiker siroop 
- groot stuk ijs
- dunne schijfjes sinaasappel 

doe de vloeistoffen en de suikersiroop in een grote kom en zet deze 2 uur in de koelkast . leg een groot stuk ijs in een punchkom , schenk de punch erover en garneer met schijfjes sinaasappel , serveer in long drink glazen .

Popping Boba 

Wat heb je nodig : 6 gram sodium alginaat 
                                  10 gram calciumchloride

                                                              sappen , tisanes of thee om het alginaat
                    smaak te geven  
                                                        staafmixer, injectiespuit of knijpfles .

1: Doe het sodium alginaat en 6,5 dl water in een diepe kom en meng alles 5-10 ,in met een staafmixer , Doe het mengsel in een pan van 2 liter en beng het aan de kook , Doe het mengsel weer in de kom en laat het helemaal afkoelen .
2: Meng in een andere kom 2 delen sap of sterke thee met 3 delen afgekoeld alginaat , Los in een andere diepe kom het calciumchloride op in 2 liter water door ze 1-2 min door elkaar te roeren, Er ontstaat een kleurloze vloeistof .
3: Vul de injectiespuit of knijpfles met het alginaat mengsel en laat het druppel voor druppel in de kom met de calciumchloride oplossing vallen .
4: Schep de bolletjes met een schuimspaan uit de kom , Serveer ze direct want ze worden binnen enkele uren hard , Schenk een(ijs) thee naar keuze en voeg de heerlijke fruit parels toe .


Say hello

peppermint lemon cooler 

maak 600 ml pepermunt thee(2 zakjes) laat afkoelen en verwijder de zakjes , voeg het sap van een halve citroen en 2 of 3 theelepels honing toe , schenk in hoge glazen met ijsblokjes en garneer met citroen en of munt .

sunset cup 

maak 600 ml pepermunt thee en laat 5 min trekken, voeg 5 eetlepels ananassap toe en een flink snufje gemberpoeder , 2 theelepels citroensap en 2 theelepels honing , serveer warm of koud .

citroenthee met kaneel

steek kruitnagel in een schijfje citroen en voeg dit toe aan een theepot met 600 ml earl grey thee, laat dit 3 min trekken en verwijder het ,schenk in een glas een eetlepel citroensap en schenk de thee erover , voeg suiker naar smaak toe en serveer met een stokje kaneel en een citroen.

ginger up 

maak 300 ml darjeeling theeën een pannetje , voeg 300 ml appelsap toe en verwarm dit zonder te laten koken , voeg 1 theelepel gemberpoeder en bruine basterdsuiker naar smaak toe .

Eenvoudig theerecept met stukjes kaneel cassia

Ingrediënten:

  • 2-3 tl cassia kaneel stukjes, of 1 groot kaneelstokje
  • 1 theelepel zwarte thee (Assam)
  • 8-10 ml water
  • Zoetstof, zoals ahornsiroop of honing (optioneel)

Instructies:

  1. Breng water aan de kook 
  2. Voeg de kaneel toe aan het kokende water en laat 5 minuten trekken.
  3. Giet de kaneelthee in een mok en voeg de zwarte theeblaadjes toe (theefilter).
  4. Laat de zwarte theeblaadjes 1 tot 3 minuten trekken. Hoe langer de trektij


 Masala Chai-theerecept

Ingrediënten:

  • 1 kaneelstokje (Ceylon)
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm
  • 3 zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel zwarte thee (Assam)
  • 250 ml water
  • Een scheutje melk (vb. melk, buffelmelk, notenmelk)

Instructies:

  1. Breng water aan de kook.
  2. Zodra het water kookt, voeg je de kruiden toe en zet je het vuur laag.
  3. Laat het mengsel 15 minuten sudderen.
  4. Voeg de zwarte theeblaadjes toe en laat de thee 1 tot 3 minuten trekken.
  5. Gebruik een fijnmazige zeef om alle kruiden en theebladeren te verwijderen.
  6. Vul het theekopje voor 3/4 met het theeconcentraat en maak het af met een scheutje melk naar keuze. Genieten!


 Kaneel, kurkuma en gember thee

Ingrediënten:

  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 1/2 inch stuk gember - in dunne plakjes
  • 1 kaneelstokje
  • Sap van een verse citroen
  • 1 kopje water

Instructies:

  1. Breng water aan de kook en voeg de kaneel, gember en kurkuma toe.
  2. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
  3. Gebruik een zeef om de kruiden te verwijderen en giet het in een theekopje.
  4. Pers het citroensap erdoor en geniet ervan!


 Recept voor kaneel / groene ijsthee

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Sencha Superior
  • 6 kaneelstokjes
  • 6 kopjes water
  • 1 kopje suiker

Instructies:

  1. Breng water aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en voeg de kaneelstokjes en de suiker toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de groene theeblaadjes toe en laat 1 tot 3 minuten trekken. Verwijder de theeblaadjes en de kaneel met een fijnmazige zeef.
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en serveer in hoge glazen gevuld met ijsblokjes.
  5. Garneer indien gewenst met een schijfje citroen of een kaneelstokje en geniet ervan!

Voor een cafeïnevrije versie, ruil je de groene thee in voor onze rooibos thee.