Cichorei wortel

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, excl. verzendkosten

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Productinformati

 Laat je verrassen door de wilde cichoreiwortel thee van Evans & Watson! Al sinds 1800 wordt chicoreiwortel met wisselende regelmaat gedronken. Chicoreiwortel kent een bittere smaak. Tip: Wat munt geeft het een veel frissere smaak. Onze wilde cichoreiwortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Productdetails

Created with Sketch.

Bereiding – chicoreiwortel thee

  • 2-5 gram cichoreiwortel
  • 300 ml kokend water of meekoken
  • 5 minuten laten trekke

Aan de wortel van de plant worden al eeuwenlang geneeskundige krachten toegeschreven. De chicoreiwortel wordt in de natuurgeneeskunde voor verschillende toepassingen gebruikt.  Cichorei kan als thee gedronken, de wortel kan ook gekookt en als groente gegeten worden. Daarnaast kan cichorei gebruikt worden als natuurlijk zoetmiddel voor mensen met diabetes. Chicoreiwortel, ook wel bitterpeen genoemd, kan gebruikt worden bij een aantal klachten. De wortels van cichorei bevatten verder bijzonder hoge concentraties inuline. Inuline dient voor de geneeskrachtige plant als energieopslag.

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je chicoreiwortel kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. chirons-care is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Bij galstenen alleen innemen na overleg met je dokter.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.