Goudsbloem

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, excl. verzendkosten

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Productinformati

Calendula is een zeer bekend kruid en een tuinbloem die al vele eeuwen therapeutisch, ceremonieel, en als kleur, voedsel en natuurgeneeskundige kruid wordt gebruikt. Goudsbloem wordt voornamelijk gebruikt als thee, maar kan zowel uitwendig als inwendig worden genuttigd.

Calendula officinalis is een eenjarige plant met prachtig gele bloemen. Gelijk aan andere leden van de Asteraceae familie heeft goudsbloem madeliefje-achtige bloemen, zijn deze knalgeel-oranje en heeft de plant groene bladeren. Van oorsprong komt goudsbloem uit het het gebied grofweg tussen de  Canarische Eilanden en Iran. Tegenwoordig is de plant over de hele wereld te vinden. 

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Let op: Waarschuwingen

  • Personen met een allergie voor andere planten uit de asteraceae familie (zoals kamille, echinacea) dienen voorzichtig zijn bij het nuttigen van goudsbloem. De infusie dient uitwendig gebruikt te worden rond de ogen.
  • We adviseren om advies in te winnen van een gekwalificeerde arts voor het gebruik van kruiden, in het bijzonder wanneer je zwanger bent, zoogt of medicijnen gebruikt.