Groene Ninja

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, excl. verzendkosten

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Productinformati


Groene rooibos is exact afkomstig van dezelfde plant als rooibos, de rooibosplant. Het verschil is echter dat groene rooibos ongefermenteerd is. Op vele facetten vergelijkbaar met het verschil tussen groene- en zwarte thee.

Naast smaak is het grote verschil dat groene rooibos nog meer antioxidanten bevat dan ‘gewone’ rooibos. De smaak lijkt niet op die van de rode rooibos. Groene rooibos smaakt lichter, een beetje grasachtig en milder dan zijn rode variant. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het aroma wél vol van smaak. De lichte, aardachtige, zoete smaak die bekend is van de rode rooibos vind je hier echter niet.

Zoals gezegd zit groene rooibosthee bomvol natuurlijke antioxidanten en geen cafeïne. Andere gezondheidsvoordelen vind je in de vele mineralen. De groene rooibosthee met zijn licht groen-gele infusie is zowel warm als koud lekker.

Productdetails

Created with Sketch.

Ingredienten | Groene rooibos

Bereiding groene rooibos

Elke thee is uniek en kan op verschillende manieren worden gezet. Neem ons advies dan ook vooral als een startplaats om je reis mee te beginnen. De zettijd kan variëren naar gelang jouw smaak of een aantal infusies je al hebt gemaakt. Experimenteer vooral, en veel. Ontdek het unieke karakter van groene rooibos.

  • Doe 1 theelepel per 250 ml water
  • Giet kokend water 100 °C over de thee
  • Laat 3-5 minuten trekken

Vanzelfsprekend is groene rooibos ook 100% cafeïnevrij. Groene rooibos is daarom een zeer geschikt als slaapthee en zeer veilig voor kinderen.